Beat the Blue Monday!

Beat the Blue Monday!

Het is weer zo ver.. de rotste, vervelendste en meest deprimerende dag is aangebroken: het is Blue Monday! De derde maandag van januari schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Are you kidding me? Nee.. het schijnt echt zo te zijn! De Britse psycholoog Cliff Arnall is de man die in 2005 de term Blue Monday in het leven riep. Hij bedacht een wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat deze maandag de dag is waarop de meeste mensen zich verdrietig, sacherijnig of gewoon rot voelen.

En waarom dan deze maandag? Omdat de “gezellige” feestdagen weer voorbij zijn, de dagen zijn koud en donker, de vakanties lijken ver weg, de goede voornemens zijn (wéér) mislukt en maandag is gewoon maandag (nooit leuk want je weekend is weer voorbij).

Vind jij dit ook? NO WORRIES! Wij geven je graag wat leuke en handige tips om deze (werk)dag ge-ni-aal door te komen. Hier komen ze:

1) Wat vrolijkt je altijd op als je er even doorheen zit? Juist: leedvermaak van een ander. Maak een bak popcorn, ga met een kleedje op de bank zitten en kijk grappige filmpjes en bloopers op internet. Wedden dat je al snel lacht?! Weet je niet waar je moet beginnen? Ik heb nog wel een leuke voor je http://www.dumpert.nl/mediabase/6654326/ed60a10f

2) Koop een kraslot. Win je wat? Koop er wat leuks van in de winkel naast de winkel waar je het kraslot hebt gekocht. Je mag de winkel niet uit eerder je iets hebt gekocht. Heb je maar 5 euro gewonnen en is het een dure kledingzaak? Jammer dan.. je móét er iets van kopen! Win je niks? Helaas pindakaas. Vouw een vliegtuigje van je kraslot en probeer hem in de prullenbak te mikken.

3) Netflix and chill 😉 Need I say more?

4) Spread the love. Liefde geven en krijgen doet je goed. Knuffel daarom je collega, buurman, oma, hond of zomaar een voorbijganger! Hierdoor komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Dat stofje geeft je een fijn gevoel waardoor je de blue moday dip zo vergeten bent.

5) Ben je aan het werk op deze dag? Pak je collega die denk dat hij altijd grappig is eens terug. Plak een plakbandje op het microfoontje van de hoorn van zijn telefoon of plak onder zijn muis over het rode lampje een plakbandje. Bellen wordt zo een stuk lastiger en werken zonder muis achter een desktop werkt nou niet echt fantastisch. Wil je je collega écht laten schrikken? Knoop dan wat trektouwtjes aan elkaar vast als hij weg is en knoop deze aan je collega zijn bureau en aan zijn bureaustoel. Schuif de stoel vervolgens aan. Als je collega zijn stoel naar achter schuift om te gaan zitten dan trekt hij zou die touwtjes uit elkaar. PANG! Wedden dat je collega schrikt? Dit hebben wij ook pas bij een collega gedaan.. werkt goed moet ik zeggen, haha.

6) Tot slot: zeg je baan op. Wij zoeken wel een nieuwe voor je!

Zo krijg jij een HAPPY MONDAY! Waar wachten we nog op. Aan de slag!

Trouwens.. Happy Monday bestaat echt. Volgens Cliff Arnall, die ene man die ook Blue Monday heeft verzonnen, is het de maandag die het dichtst in de buurt van 17 juni valt.