Corona-crisis; een kans voor de Millennial?

Corona-crisis; een kans voor de Millennial?

Een aantal jaar geleden alweer begonnen wij een Employer Branding traject. Toen, voor ons, een bijzondere term en een intensief traject. Een van de onderdelen van het Employer branding traject was het onderzoeken van een doelgroep; De Millennial. Het is al vaak benadrukt maar work-life balance is wat Carrera zo belangrijk vindt. En dat is momenteel wel een item waar iedereen mee bezig is.

Van de week in de auto bedacht ik mij dat de huidige ontwikkelingen rondom het corona-virus een kans moet zijn voor Millennials om te doen wat “ze” zo graag willen. Impact maken!

Tijdens interviews hoor ik vaak wensen of eisen van kandidaten en veel van deze punten komen overeenkomen. Het doel is zo snel mogelijk Project Manager worden bijvoorbeeld, of…… werken aan processen. Het werken aan processen werd inmiddels een beetje standaard. Ik vroeg mij wel eens af of dit het nieuwe “geen 9 tot 5 mentaliteit” of “flexibel” item ging worden.

Wat ik ook heel veel hoor is dat er de wens is om thuis te werken, flexibel te werken, afspraken gewoon via Zoom of Skype te doen, bezig te zijn met duurzaamheid, impact te hebben op het milieu, nog meer digitaal te werken en zo zijn er nog een aantal voorbeelden.

Waar wij tegenaan liepen is dat veel bedrijven dit lastig vinden of niet wisten hoe dit dan door te voeren in de organisatie.

In één klap lijken de wensen van een Millennial samen te komen. Niet op een manier waar ook maar iemand blij van wordt, want de omstandigheden zijn verschrikkelijk. Maar “with chaos comes opportunity.” Volgens mij zijn alle processen op de schop gegaan, kan er enorme impact gemaakt worden, is er flexibiliteit aan alle kanten en kunnen ze  laten zien dat het niet alleen iets is wat ze willen, maar vooral ook kunnen!

Met respect naar bijvoorbeeld werkgevers, maar vooral naar de andere generaties. Laten we nu maar eens bewijzen dat alles wat we zo graag willen ook zo goed kan werken! “Nood breekt wetten” gaat nu op en de wereld dus niet stil hoeft te staan zijn als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.

-Robert