De drie meest gelezen blogs van 2017

De drie meest gelezen blogs van 2017

Sinds begin oktober 2017 is onze nieuwe website online gegaan en de afgelopen maanden hebben wij dertien blogs geschreven. Voorheen schreven wij geen blogs dus dit is voor ons al heel wat! En wij vinden het ook super leuk om te doen! Er is al van alles voorbij gekomen..van Challenges tot aan de decemberstress.

Hierbij een top drie van de meest gelezen blogs van 2017 (klik op de link om de betreffende blog te lezen):

1)  “10 jaar recruitment”
In 2008 opende Carrera Recruitment zijn deuren, net voor de recessie.  Wij kwamen uit een arbeidsmarkt die vluchtig was. Er werd veel verdiend, snel geschakeld en wij moesten creatief zijn en nieuwe manieren vinden om succesvol te zijn. De veranderingen in de arbeidsmarkt volgden elkaar in rap tempo op. Onder andere social media zorgen er voor dat we als samenleving op een andere manier communiceren. Vooral vluchtig, maar ook passief en afstandelijk. Wij willen als bureau juist persoonlijk contact. We geloven namelijk dat recruitment ook in 2025 nog steeds mensenwerk zal zijn. Hierbij een aantal veranderingen in de arbeidsmarkt.

2) Ervaringen van een Technisch Recruitment Consultant
Het is inmiddels ruim 5 jaar geleden dat onze collega Justus Pelsmaeker dit vak inrolde. In die korte periode is de manier van opereren drastisch verandert. Het sturen op korte klappen heeft plaats gemaakt voor het opbouwen van diepgaande relaties aan zowel de klant- als de kandidaat zijde. In het begin kon hij er nog mee wegkomen om korte klappen te maken; veel “koud” bellen, veel stof opgooien. Wat Justus toen regelmatig gezegd werd is dat het een “numbers game” is en dat het de wet van de grote getallen is. Is dit nog steeds zo?

3) What to wear or not to wear
Fantastisch! Je bent uitgenodigd voor een gesprek bij een bedrijf. Gefeliciteerd, je bent nu een stap dichter bij jouw optimale work-life balance! Je bent ontzettend enthousiast dat je een gesprek hebt en je gaat je hier optimaal op voorbereiden door je goed in te lezen over de organisatie. Na deze voorbereiding ben je er helemaal klaar voor, alleen nu moet je nog de juiste kleding kiezen..HELP!! Sta je dan… de avond voor je gesprek (of een uur van te voren) voor je kledingkast met je handen in het haar. Wat moet ik aan doen? Moet ik strak in pak of is een spijkerbroek en een leuk shirt ook voldoende? Hierbij wat tips.