Het einde nadert

Het einde nadert         

Wat een bewogen jaar was dit zeg! Ik kan gerust zeggen dat dit een jaar was van uitersten. Van zowel hoogtepunten zoals een reis naar Portugal met de hele organisatie als dieptepunten zoals het verlies van dierbaren.

Nu het jaar zo langzaam aan tegen  het einde loopt, is het tijd voor wat tradities bij Carrera Engineering. En daar ga ik mij eens op m’n gemak op verheugen.

Onlangs zijn wij een middag/avond met elkaar op pad geweest en zijn we met de ouderwetse kever een tocht gaan maken, welke wij hebben afgesloten met een barbecue.

Binnenkort beginnen we met het bezoeken van kandidaten en klanten. Wij bedanken hen dit jaar traditioneel met een sinterklaaspakket.

Vervolgens organiseren wij de sinterklaas dobbelavond. Elke medewerker koopt drie cadeaus van elk vijf euro en deze moeten zo origineel mogelijk zijn. Of en met welke cadeaus je aan het einde van de avond naar huis gaat hangt volledig af van het geluk. Alhoewel je je moet afvragen of je überhaupt wel wat wil winnen. Deze cadeaus zijn meestal voorwerpen die je zelf nooit zou kopen. Denk hierbij aan hele foute kerstversiering.

Het jaar sluiten we af met een kerstbrunch, waarna de meesten gaan genieten van een vakantieperiode.

Afgelopen jaar hebben we weer hele mooie stappen gezet. De focus heeft gelegen op het vergroten van communities en heeft er voor gezorgd dat Carrera Engineering een groter bereik heeft onder de doelgroep. Daarnaast zijn de interne en externe processen drastisch op de schop gegaan en heeft onze organisatie een ware transformatie ondergaan.

Door dit jaar te investeren in employer branding zijn wij voorbereid op “het nieuwe recruitment”. Wij geloven namelijk dat recruitment mensenwerk is en blijft.

Ook volgend jaar zullen we ons merk sterker maken en diepgaande relaties blijven zoeken bij kandidaten en klanten. Komend jaar zal ongetwijfeld bestaan uit hoogte- en dieptepunten. Maar voor het allemaal zover is hebben we nog een aantal moeilijk invulbare vacatures te vervullen.

Robert