Ik werk, jij werkt, wij hebben gewerkt!

Ik werk, jij werkt, wij hebben gewerkt!

 

Hatsekidee, hop in de auto en onderweg naar het werk!

Je zit vindt het werk wel heel erg leuk wat je doet, maar je zou het wel fijner vinden om niet alleen naar die grauwe muur te kijken.

Hou nog maar even vol, er staat veel te veranderen! Onze manier van werken gaat op korte termijn veranderen. Dit zal je merken zowel in het kantoor als de faciliteiten die je ter beschikking hebt.

Een gebouw zal in de toekomst meer zijn dan alleen maar een aantal ruimtes bij elkaar waar er een aantal  bureaus, kasten en stoelen bij elkaar verzameld zijn. Er zal in de toekomst steeds meer waarde gehecht worden aan de beleving die mensen bij vastgoed hebben.

Iedereen wil natuurlijk werken op een optimale werkplek die bijdraagt aan het behalen van de verschillende organisatiedoelen. Factoren zoals kleuren, geuren, akoestiek, materiaaltypen, zichtlijnen en het toepassen van natuurlijke elementen bij een diversiteit aan werkplekken werken natuurlijk allemaal mee om dit doel te behalen. Uiteraard zijn aspecten als het juiste klimaat, daglicht en uitzicht elementen die hierin ook zeer belangrijk zijn.

Dit alles heeft direct  resultaat op de gezondheid, tevredenheid, productiviteit, lerend vermogen en het reduceren van stress bij werknemers.

Diversiteit
Werknemers waarderen diversiteit aan werkplekken. Ze hechten veel waarde aan ruimtes die een bepaalde vorm van gemeenschapsgevoel creëren. Met name de keuze van de werkplekken die het best inspelen op hun zintuigen is iets wat ze zeer diep koesteren.
Bijvoorbeeld: een bank waar ze heerlijk met de voeten omhoog kunnen zitten of een gezellige inrichting waar je tevens ter ontspanning van gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een pooltafel.

Onderzoeken wijzen  uit dat werknemers als het gaat om werkplekken toch steeds terug komen op de volgende punten:

Ruimte om te bewegen
Ruimte voor samenwerken
Ruimte voor rust en privacy
De juiste technologieën
Een visueel interessante ruimte

Organisaties dienen continu mee te veranderen met de behoefte van werknemers. Hierbij zijn de taken en technische middelen een belangrijk element hierin. We zitten inmiddels aan bureaus waar je tevens ook staand aan kunt werken. Vergaderzalen worden afgeschermde zitjes of moderne “hangplekken” in een bijvoorbeeld parkachtige omgeving.

Kantoor

IT en de toekomst
In 2014 waren er ongeveer 1 miljard apparaten in verbinding met het internet. Naar verwachting zal dat in 2020 zal dat 20 miljard zijn. Een grote verandering van leven en werken zal hierdoor zichtbaar zijn en de orde van de dag bepalen.
Het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer je via je telefoon, laptop, tablet of smart-watch altijd toegang hebt tot de gewenste documenten; fysieke aanwezigheid is hierdoor overbodig. Samen met je collega’s realtime in één document werken terwijl er één op de zaak is, de ander thuis en de andere onderweg. IT is o.a. een oplossing om hierdoor flexibiliteit  van werknemers mogelijk te maken.

Naast “traditionele” technologieën zal er ook meer gewerkt worden met 3D-printing,  augmented reality (bijvoorbeeld VR-brillen), big-data, energie opslag, duurzame energie en nanotechnologie.
Kortom er gaat veel veranderen in de nabije toekomst, niet alleen op het werk, maar ook in het privé leven.

Heb jij ideeën over waar het allemaal naartoe gaat, of is jouw werkgever al zo vooruitstrevend met de faciliteiten die zij beschikbaar stellen? Dan horen wij graag van je! Bel ons of stuur een mail naar info@carrera-engineering.nl

-Justus