Just ordinary people

Just ordinary people

Waarom worden we continu beoordeeld op onze output? Dit gebeurt namelijk dag in dag uit, wat zeg ik… elke paar minuten. Zowel op het werk als privé. Het menselijk, authentieke lijkt er wel vanaf te gaan. Waar is het persoonlijke contact gebleven, de oprechte interesse? Maar ook de kwetsbaarheid en eerlijkheid.

We leggen onszelf ook heel wat op natuurlijk door continu mee te willen doen met de rest. Een grotere auto, mooier huis, leukere uitjes met de kids en een nog betere blog 😉 En zo spiegelen we ons af aan de maatschappij.

Want, zeg nou zelf, beoordeel je niet de hele dag je “vrienden” op sociale media en meet je daar aan af hoe (on)gelukkig jij bent?

Wat dat betreft is sociale media een grondlegger voor de huidige problematiek onder de Millennials. De aanhoudende stroom van positieve berichten van “vrienden” en de hunker naar likes of commentaar op het moment dat er zelf iets gepost wordt. Hoe meer likes of vrienden, hoe hoger het zelfvertrouwen en de eigenwaarde.

Elke zoveel minuten op zoek naar een beetje endorfine om je weer even goed te voelen.

Maar wie ben je nou eigenlijk? Waar word jij oprecht gelukkig van en mag het zo zijn dat ook niet alles lukt in je leven? Je valt en weer opstaat? Je ook problemen ervaart in je leven, net als geluksmomenten.

Ik heb wel geleerd dat voor iedereen hetzelfde geldt; “Ieder huisje heeft zijn kruisje”. Dat zal je ontdekken als je je vrienden, collega’s of familie écht leert kennen.

Robert

Wist je dat Robert recent een unieke kans heeft gekregen? Lees meer in zijn blog hierover.