Papa dag

Papa dag

Mijn zoontje Lars is in de zomer 4 jaar geworden. En 4 jaar worden betekent naar school. En dat betekent dat het ritme waar we net zo lekker in zitten, op de schop moet.

Ik zag daar een beetje tegenop. Hoe ga ik dat dan op mijn werk regelen, wie haalt hem op en wie haalt zijn kleine broertje op? Hoe gaan we dat dan doen met vakanties? En waarom werken mijn vrouw en ik zo veel terwijl eigenlijk het grootste gedeelte van de inkomsten naar de opvang gaat? Slecht geregeld in Nederland trouwens. In die zin loont werken ook niet bepaald. Allemaal problemen die ik mijzelf ging voorhouden.

Inmiddels zit hij een paar weken op school en gaat eigenlijk alles wel weer vanzelf. Twee keer in de week breng ik hem naar school en elke maandag haal ik hem om 15:15 uur op. En dat is een leuk moment zeg! Gewoon al dat hangen op het schoolplein met de andere ouders. Op een of andere manier zijn het allemaal oude bekenden, vrienden of kennissen van het vroegere stap-leven. Super gezellig. Ok, het weer werkt nu natuurlijk nog wel mee. Ik kan mij niet voorstellen dat het in de plensregen of vrieskou net zó leuk is.

Het leukste is het moment dat ‘ie naar buiten komt stormen. Heerlijk! De maandagmiddag is van ons. Soms ondernemen we wat en soms blijven we lekker thuis. Die keuze laat ik aan hem.

Het mooiste vind ik dat ik nu echt kan genieten van de maandagmiddag in plaats van het “ik moet oppassen” gevoel. Misschien herken je dat wel?

Robert

Heb je Robert zijn vorige blog al gelezen?