Top vijf best gelezen blogs van 2018

Top vijf best gelezen blogs van 2018

Het is 2019! Een mooi moment om terug te kijken op 2018. In 2018 hebben wij meerdere blogs geschreven over allerlei onderwerpen die ons bezig hielden. Wij hebben ze met veel plezier geschreven en jullie hopelijk met veel plezier gelezen.

Hieronder geven wij je graag een top vijf van onze best gelezen blogs van 2018. (Klik op de link om de betreffende blog te lezen):

1) Doe even rustig joh
Onze collega Robert maakt veel kilometers met de auto en hij verbaasd zich vaak over het gedrag van medeweggebruikers. Dat gejakker de hele tijd. Een ritser niet in laten voegen, zelf links blijven hangen, bumperkleven… Hij heeft het gevoel dat de helft van de automobilisten haast heeft. Continu haast. En dat geeft stress. Zo vaak denkt Robert: doe even rustig, joh! Dan laat je iemand toch even voor je invoegen? Geeft niets als iemand je inhaalt, toch? Maar doe even rustig! Robert heeft hiervan geleerd dat hij zelf invloed heeft op zijn eigen stressniveau. Hoe? Dat lees je in deze blog.

2) Ben jij een haler of een brenger
Robert kan weer een blog schrijven over de arbeidsmarkt, de millennials of het alom geprezen data driven recruitment. Waar hij trouwens beperkt in geloofd. Hij gooit het graag eens over een andere boeg. Laten we het eens hebben over gedrag.
Je kunt medewerkers, sollicitanten, klanten en recruiters en wellicht zelfs de complete mensheid indelen in twee categorieën. De halers en de brengers. Benieuwd naar wat het verschil is tussen een haler en een brenger? Lees dan de volledige blog.

3) Als Bob Ross het kan dan kan ik het ook
Recruitment is de afgelopen jaren drastisch verandert. Naast het contact onderhouden met klanten en kandidaten is het werk uitgebreid met marketing- en communicatiewerkzaamheden. Met name social media neemt tegenwoordig veel tijd in beslag.
Het lastige hiervan is dat je normaliter als recruiter routinematig werkt en in één keer de creatieve pet op moet zetten. Het is een manier van werken die haaks op de reguliere werkzaamheden staat.
De grote vraag voor ons was; hoe kunnen wij zo efficiënt mogelijk kwalitatief goede content delen zonder dat dit te veel impact heeft om onze core business? Antwoord op deze vraag lees je hier.

4) Work Life Balance; wat is dit nou precies? 
Wij willen arbeidsbemiddeling een stap verder brengen en niet zomaar bemiddelen! Misschien denk je nu wel dat wij weer één van de velen zijn maar wij willen ons onderscheiden door het wél persoonlijk aan te pakken. Waarom? Omdat recruitment mensenwerk is en altijd zo zal blijven. Hoe wij dit doen? Wij kijken naar welk bedrijf het beste bij je past qua doorgroeimogelijkheden, waar je de juiste feedback krijgt, waar jij jezelf kunt ontwikkelen, waar jij je eigen verantwoordelijkheden krijgt etc. Wij adviseren je graag om de beste combinatie te maken tussen werk en vrije tijd (privé) want deze twee raken steeds meer met elkaar vervlochten. Maar waarom is een optimale work-life balance zo belangrijk? Dat lees je in deze blog.

5) Ineens heb je het 
Onze collega Robert heeft nooit gedacht dat hij ooit bij de Kamer van Koophandel zijn eigen KvK-nummer zou opzoeken. En toch is dat gebeurd!
Best een bijzonder moment. Hij voelt trots, maar tegelijk is het ook spannend. De reden dat hij nu een ‘eigen bedrijf’ heeft is dat Robert een unieke kans heeft gekregen. Een kans om een bestaande afdeling te laten uitgroeien tot een BV.

Trouwens: wij bloggen niet alleen maar vloggen ook nog eens! Nieuwsgierig? Kijk dan op YouTube.

 Esmee