Verlof en loslaten

Verlof en loslaten

Het is zover: ik ga met zwangerschapsverlof! Het is nogal wat; 16 weken met verlof. Maar het lijkt langer dan je denkt. We hebben het hier op werk weleens met elkaar over. In het begin zal ik natuurlijk veel “gemist” worden en zal ik mijn werk missen. Toch verwatert dit door de waan van de dag. Voor je het weet is het oktober en loop ik weer het kantoor binnen.

Ditzelfde geldt op het moment dat je op vakantie bent. In het begin kun je je werk soms niet altijd loslaten en blijf je toch met je collega’s contact houden en je mail lezen. Althans, ik dan.
Maar na verloop van de vakantie wordt dat steeds minder.  Je gaat mee in de waan van de dag en je vergeet op je telefoon te kijken. Je bent dan met andere dingen bezig.

Maar toch kan ik het waarschijnlijk niet helemaal los laten hoor. Tegenwoordig ben je 24/7 bereikbaar en zie je op o.a. Social Media allerlei berichten voorbijkomen.
Als ik bijvoorbeeld op vakantie ben en ik weet dat er een blog geplaatst moet gaan worden dan kijk ik die dag toch of het ook echt online staat. Iets met werk niet los kunnen laten? Nee dat is het niet. Ik vind mijn werk gewoon erg leuk! Ook dit zal na verloop van tijd wat ‘verwateren’.
Je hebt niet voor niks recht op zwangerschapsverlof, dus ik zal het toch een beetje los moeten laten. Maar dingen loslaten en de regie uit handen geven is niet mijn ding 😉 ! Hmm gelijk weer een goed leermoment voor mij.

Ik ben gewoon niet het type dat zegt: ik ben met verlof dus ik ben helemaal niet bereikbaar. Er zit natuurlijk wel een verschil tussen een vraag beantwoorden of echt iets uit moeten voeren.
Dat zal in mijn geval ook zo zijn. In het begin zullen er nog wel wat kleine vraagjes zijn vanuit Robert en Justus. Hoe doe je dit of waar kan ik dit documentje vinden?
Dit zijn geen gekke vragen want dit soort vragen krijg ik wel meerdere keren op een dag van ze… haha!

De afgelopen tijd heb maar een héle goede en duidelijke overdracht gemaakt waar ze alles in kunnen vinden en hoe bepaalde procedures lopen. En niet onbelangrijk; waar alle inloggegevens staan. Moet goed komen toch?

Ik kan er 100% op vertrouwen dat mijn werkzaamheden goed over worden genomen. Misschien worden berichten nét wat later beantwoord of wordt een blog nét wat later online gezet. Dit is echt geen ramp. Want hé: niet alles loopt soms zoals je wilt of zou hopen maar het komt uiteindelijk toch allemaal wel goed. Ik heb er allen vertrouwen in dat het goed komt en daarnaast zal ik moeten….LOS-LATEN!

Mocht je er toch iets van merken dan weet je waar het waarschijnlijk aan ligt 😉

Tot in oktober!

Esmee