Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Teambuilding. Bij sommigen gaan hun nekharen al overeind staan als ze dit woord horen. Dat kleffe en neppe gedoe beginnen we niet aan hoor! Dit hoeft echt niet zo te zijn. En het is zo belangrijk. Maar waarom dan?
 
Teambuilding helpt de groepsdynamiek te verbeteren vertrouwen in elkaar te krijgen, samen verantwoordelijkheidsgevoel en efficiëntie te creëren binnen een groep mensen. Tevens geeft het plezier en is het ontspannend wat weer leidt tot het behalen van het gezamenlijk doel.

Dit is toch wat iedere werkgever wil? Maar hoe krijg je dit voor elkaar?
Wij, Carrera Recruitment, hebben minimaal één keer per jaar vanuit de Personeelsvereniging een uitje. De voorpret is al leuk maar vaak de verhalen na zo’n uitje zijn de mooiste. En geloof het of niet maar het ‘wij’-gevoel is wel aanwezig na zo’n uitje.

Wat hebben wij dan zoal gedaan de afgelopen jaren?
Een segway tour door Breda, Escape room, rijden in een kever en opdrachten uitvoeren, een musical bezocht, bowlen en wij zijn met het 10-jarig bestaan van Carrera Recruitment met z’n allen naar Lissabon geweest. En een hapje eten hoort hier uiteraard ook bij!
Super leuk en goed voor het ‘wij’-gevoel. Je leert elkaar nog beter kennen in een andere setting.

Naast het jaarlijkse uitje gaan wij buiten werktijd regelmatig ook onderling leuke dingen doen met elkaar. Denk hierbij aan een tennistoernooi, hapje eten met elkaar, borrelen, lasergamen en hardlopen.
Het leuke aan deze uitjes is dat iedereen verschillend is maar dat je elkaar juist hierdoor aanvult.

Dit vond ik bijvoorbeeld erg goed zichtbaar tijdens ons laatste uitje om uit een kamer te ontsnappen door opdrachten uit te voeren (escaperoom).
De één is fanatieker dan de ander en de taakverdeling werd al snel gemaakt om zo snel mogelijk te ontsnappen uit de kamer. Communicatie was hierbij ook erg belangrijk. Uiteindelijk had ieder een taak waar hij of zij goed in was waardoor we elkaar goed aanvulden en je niet direct door had dat je bezig was met “teambuilding”.  Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Na elk uitje merk ik iedere keer weer dat wij echt wel een team zijn maar dat dit soms toch door de waan van de dag vergeten wordt. Daarom is het erg belangrijk om hier bewust van te zijn en leuke dingen met elkaar te blijven doen. What’s next?

P.S. hierbij nog wat leuke korte teambuilding tips voor tijdens de pauze:

1) Rangschikken: Maak willekeurig een aantal teams (afhankelijk van de grootte van de groep). Elk team moet zichzelf bijvoorbeeld indelen van groot naar klein qua lengte of op leeftijd. Het team dat het eerste juist staat wint. Sluit het spel af door kort met elkaar te bespreken waarom en hoe dit team heeft gewonnen.

2) Lekker bouwen: Maak weer willekeurig een aantal teams. Geef elk team dezelfde hoeveelheid papier en niks anders. Laat elk team binnen vijf minuten een zo hoog mogelijke toren maken met alleen papier. Het team met de hoogste toren wint. Evalueer ook dit spel.

3) In een kringetje: ken je het nog van vroeger? Schrijf een zin op en leg dit weg zodat niemand het kan lezen. Deze zin fluister je in de oren van diegene die naast je zit. Hij of zij moet het weer door fluisteren vice versa. iemand een zin in zijn oren en diegene moet het naast zich ook weer in zijn of haar oren fluitsteren.

Esmee